Translate

lördag 14 april 2018

Verkstan har öppnat

Härligt!
 
Nu håller jag tummarna för ihållande värme och stabil temperatur  utan nattfrost.
 
 
Planerade öppettider är så ofta som möjligt och så långa dagar som möjligt. Ett av dagens projekt blev omplantering av en Juniperus. Lådan byggde jag i vintras av gamla marmorbänkar jag hittade slängda bakom ett buskage.
Skönt att få lufta redskapen lite. Ett härligt återseende

En Pinus Sylvestris-eller en vanlig svensk tall
.

6 kommentarer:

 1. Nu är det vår! Bort med snösläden och fram med krattorna. :) :) :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Snösläden får faktiskt vara kvar några dagar som skydd åt en Acer Palmatum ´Osakazuki´. Stadig tjäle fortfarande i det norrläget.

   Radera
 2. Ja, nu är vi äntligen igång här i Stockholmstrakten också. Våren kom sent men gott det här året.
  Vilken otroligt fin låda på de första två bilderna, och att du planterade en barrväxt i den gör den ju ännu snyggare om du frågar mig:-)
  Trevlig helg!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack Nora
   Hoppas helgen blev precis lika bra som min med mycket tid i trädgården.

   Radera
 3. Redskapen längtar kanske lika mycket efter vårluft som vi, vem vet! Det var en riktigt läcker Juniperus du har där i den fina krukan. Jag gissar att du hjälpt till för att få fram dessa knotiga och tjusiga stammar.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Enen är en klassisk svensk 60-talare som har fått stå orörd och bortglömd i en mager sluttning. Det enda som gjorts annat än omplanteringen är att ansat lite och klippt upp nedhängande grenar för att få fram stammarna. Knotigheten bjuder arten på, som jag tror är en Juniperus Sabina. Svårt att artbestämma juniperussläktet tycker jag!

   Radera