Translate

tisdag 10 april 2018

Är det verkligen så!

Att våren är här? Några grader på rätt sida om nollan är klart bättre än minus. Det är såklart bra med mulet väder och ett sakta töande för det är en rejäl tjäle i marken på skuggade platser i trädgården. Helgen gick till att vistas ute och plocka kvistar, rensa trädgården från löv och gamla växter och allmänt snygga till inför säsongen.
Fågelholkarna som sattes upp i höstas börjar bli bebodda och det är fullt liv på trädgårdens fåglar. Ringduvorna är tillbaka och hackspettsparet likaså, alltid välkommet!
 
I övrigt känner jag mig redo att ta mig an säsongen i trädgården. Trampstenar är på plats och det mesta handlar om i övrigt om tillväxt den här säsongen. Kompletteringar som behöver göras är ormbunkar och kryp-enar som Juniperus procumbens `nana´. Tyvärr har rådjuren varit inne och betat lite här och var så det kan behövas ytterligare något nyköp för att ersätta skadorna. Tre rhododendron x obtusum canzonetta har blivit helt kalätna, inte ett blad kvar och samtliga toppar är knipsade. De lågväxande buskarna ser stendöda ut, men jag håller tummarna.
 
Stentrappan som leder en upp till berget. I söndags tog jag bilen och gav mig ut för att leta sten, kom hem med 5 st mossklädda små underverk. Min fru undrade om allt stod rätt till när jag började lasta ur stenar ur bakluckan, dessutom försiktigt för att inte skada mossan! Helt normalt om ni frågar mig...
 
Nu inväntar jag  bestående värme och plusgrader på nätterna, då kommer allt igång och jag kan se fram mot en fantastisk körsbärsblomning. De japanska körsbärsträden är sprängfyllda med knoppar.
 
Det blir bra det!

8 kommentarer:

 1. Inte bara trädgården som får liv.Vi människor lever upp i solen.Och tittar ut med våra vinterbleka nunor.Synd att Rådjuren ska ge sig på allt.
  Ha det fint.

  SvaraRadera
 2. Hej Daniel!

  Självklart är det helt normalt, mossbeklädda stenar skall hanteras med största möjliga respekt!

  Ja, nu är det kritiskt med soliga dagar och ihärdig tjäle, bara att hålla tummarna att det löser sig.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja igår var det riktigt varmt i solen, men spaden kommer endast ner tre cm i marken!
   Nu i natt var det minusgrader och fruset på morgonkvisten så jag hoppas på 8+ mulet och regn i några dagar, men det vågar jag inte säga högt hemma!

   Radera
 3. Ja det är verkligen så... Våren har kommit även fast den kommer smygande.

  Tack för att du länkar till TrädgårdsFägring! Det kan med tiden bli en bra samlingsplats för oss som fortfarande bloggar :)

  SvaraRadera
 4. Ja, våren är nog verkligen här nu! Här har både ringduva, rödhake och bofink siktats.
  Det är ett elände med rådjuren. Vi har dom ständigt här. Men dom har aldrig gett sig på våra rhododendron. Däremot är azaleaknopparna läckra. Får täcka in dom ordentligt varje år. Hoppas de lågväxande buskarna tar sig.

  Ha det gott!
  /Anita

  SvaraRadera
  Svar
  1. Härligt när det äntligen händer! Nu kör vi en ny säsong

   Radera