Translate

onsdag 6 maj 2015

Skönt med ett ordentligt regn!

Även om värmen hållit sig på avstånd så har det varit för torrt i trädgården, framförallt för det som planterats under våren. Skönt att vakna till ett ordentligt regn! Det är förstås ett påstående som endast går hem bland trädgårdsfolket. Nu är det avspolat på altaner och i stenträdgården.


Acer Palmatum "Atropurpureum"

Saknas några av de prydnadsgräs som inte växt sig synliga än
 
Tre slumpvisa bilder från tiden innan framsidan blev en grus/stenträdgård som svar på Gunillas kommentar. Gräsmatta och en gigantisk rabattrad med praktlysing(hemska växt!) Brandliljor och röda pioner har räddats och omplanterats. Den bastanta gjutna ringen fick till slut ge upp mot släggan.
 
 
 


4 kommentarer:

 1. Vilken lycka det var att höra regnet i natt och stiga upp på morgonen och konstatera att vi hade fått hela 10 mm.....det är mer än hela april månad totalt.
  Skönt att få ordentligt vattnat, inte minst allt nyplanterat!
  Ha en fin onsdag!

  SvaraRadera
 2. Jag säger detsamma, lyxigt värre med hela 14 mm regn och i går kväll doftade det så gott och fräscht i trädgården. Vilken snygg grusplantering ni gjort, jag gillar verkligen det sparsmakade och eleganta där varje detalj och växt får synas och inget är överplanterat och tungt! ...och jag förstår att ni grävt fram det vackra berget för i naturligt tillstånd brukar berg vara behäftade med all sköns växtlighet.

  Må så gott!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Gunilla,

   Jag la till några bilder från framsidans historik. Den tidigare ägaren har försökt att täcka in allt berg på tomten och skapa stora gräsmattor vilket inte riktigt är min smak. Berget är mycket riktigt framtaget och räddat ur schaktmassorna. På växtlistan finns några dvärg-barrväxter tre japanska gräs(miscanthus) och en Acer Palmatum. Miljön är nu relativt underhållsfri vilket är skönt, en plats för avkoppling!

   Radera
  2. Hejsan Daniel! Ja, där kan man prata om förvandling....en stilren förvandling! En lycka att ha ett litet berg på tomten. Det finns inget som är så arbetskrävande som gräsmattor om de skall hållas snygga.

   Radera