Translate

måndag 4 maj 2015

Att skapa gränser och göra avslut!

Ibland blir man ju ståendes med gamla surdegar till projekt på tomten. Nytt för i år blir att göra sig av med dessa direkt och få tid över till mer kvalitetstid. Nu vill jag få till lite tydligare gränser i trädgården när den storskaliga strukturen börjar komma på plats.
 
 
Hörnet nere vid komposten (pallkragarna) har länge varit ett "Feng Shui" problem. I helgen skulle det bli ändring på det.
 
På en annan del av tomten låg en stor hög med planteringsjord som grannen bjöd på efter sin storbeställning. Två år senare blev det en stor ogräshög och ibland är det nog bättre att säga nej! Nu är högen borta och nytt gräs är sått.

Någon tidigare ägare tyckte att det var en god idé att använda en giftig el/telefonstolpe som avskiljare i rabatten. Knappt murken efter minst 40 år i jorden! Tur man inte odlar grönsaker....


1 st. Kornell Cornus alba och 4 st., Rosenspirea, Spiraea japonica ' kommer förhoppningsvis svepa in kullen i grönska.
 
Den tillfälligt parkerade bambun är nu omlokaliserad till stora krukor på framsidans altan.


 


3 kommentarer:

 1. Hmm...ja.. det där med folk som gärna delar med sig i all välvilja förstås kan nog innebära både det ena och andra. Invasiva växter är populära gåvor men de blir exakt samma problem i varje trädgård..

  ..och så skönt det är när man tar itu med någon energislukare i trädgården. Jag håller på med renoveringen av vår gamla damm där kanterna sjunkit under årens lopp och ogräset får sitt eldorado i de fuktiga kanterna där jord alltid bildas genom nedfall och förmultning. Ett riktigt jobbigt och besvärligt projekt men snart så...några dagars arbete kvar.

  ...och nu är värmen på gång!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det låter som du har fullt upp Gunilla! Det här med en damm är något jag verkligen saknar. Det är ett projekt som finns med i den långa planen och blir troligen där stolpen ligger på bilden ovan.

   Radera
 2. Surdegar...jag älskar dem i brödsammanhang men hu för de i trädgården! Vår kärskulle ligger och jäser under presenningar och väntar på att jag ska ordna någon sorts kant/mur ru t massorna under tiden. Men tiden samarbetar inte just nu :)

  SvaraRadera