Translate

fredag 18 oktober 2019

Rakt in i mörkret

Och fort gick det! Mörkt, fuktigt och sådär härligt höstmurrigt ute med ömsom småregn, storregn, vind och blad som yr runt. Träden i trädgården på baksidan sprakar i härliga färger från gult till knallrött och på framsidan har den gamla lönnen släppt bladen. Höstbestyren är i full gång och medan jag inväntar de sista fallna löven ges tid åt redskapsvård och allmän översyn.
Gräsklipparen och andra maskiner är genomgångna och undanstuvade på vinterförvaring så nu är det tid för att bara beskåda höstens förvandling av landskapet.

Japanska Miscanthusgräs av olika sort
Formklippta Idegranar med lövmössa och i bakgrunden äppelträd i höstskrud.
Taxus Baccata
Tack vare den hittills milda hösten har arbetet med framtida bonsaier kunnat fortgå.
Tre Douglasgranar Pseudotsuga menziesii på tillväxt. Mitten och höger har fått en grundläggande formning. Nu väntar ett par år av återhämtning under tung gödsling för att få upp den extrema växtkraften som behövs innan formningen mot bonsai kan inledas. I nuläget är det bara stora träd i stora krukor.
 
  Ytterligare två träd, som tyvärr blev krukade efter mörkrets infall. I båda fallen svensk tall Pinus Sylvestris eller Scots pine som den heter på engelska.

 

2 kommentarer:

 1. Hej Daniel!
  Visst är det skönt med hösten, det lägger sig ett lugn över trädgården, men jag föredrar soliga krispiga dagar, framför det disiga, mörka och blöta. Spännande med dina bonsaier.
  Ha en trevlig helg /Marika

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag tycker vår stora tillgång är årstiderna. Med åren har även det mörka halvåret blivit meningsfullt och inte bara en längtan efter sommaren. Jag trivs med hösten!

   Radera