Translate

tisdag 18 september 2018

Dags att öppna upp

Störst går först är inte nödvändigtvis rätt formel för att skapa en harmonisk trädgård.
Det första som kommer mot mig när jag går ut på altanen är en flikbladig purpurfläder. Vacker så det förslår med sina härliga blad och den fina färgen, men tyvärr felplacerad!
 
Bakom busken döljer sig ett landskap av sten, marktäckare, en Juniperus squamata 'Blue Star' och även det gulbladiga korstörnet. Det har blivit som ett rum bakom flädern och jag tycker att det blir ett rörigt intryck med en stor mörk boll mitt i. Busken har ju en växtkraft som är helt enorm i rätta förhållanden och det har den uppenbarligen hittat  här. 
 
En första grovrensning av grenverket ger genast en lugnare bild, sol kommer att släppas in och bäst av allt är att det nu finns en ledig plats för en ny plantering! Det kommer att bli något som tål fullt solljus och håller sig lågt, en barrväxt av något slag lutar det åt.
 
Rotklumpen är uppgrävd, bortlyft och tillfälligt planterad i en jordhög. Just den här busken har flyttats tidigare och visar sig tåla den omilda behandlingen.

6 kommentarer:

  1. Tur att det är en tålig en som måste flyttas. Fin och kommer säkert att förgylla även nästa placering.
    Ha en fin fortsättning på veckan!

    SvaraRadera
  2. Kjekt med planter som tåler tøff behandling. Vi har nok flyttet på et par trær som vi ikke helt om overlever, men vi gir det et forsøk. De var blitt alt for store.
    Det ser riktig lyst og luftig ut hos deg etter flyttingen.
    Ha en fortsatt fin høst.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack ska ni ha och detsamma önskar jag er! Att hitta harmoni i trädgårdens golv, tak och mellanskikt är inte helt lätt med en ung trädgård.

      Radera
  3. Hej Daniel!
    Inget lätt jobb att flytta på en så stor buske, men den är vacker både till färg och form. Hoppas den trivs .
    Ha det bra /Marika

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hej Marika

      Den brukar ta sig ganska fort och är troligen full av ny tillväxt nästa säsong.

      Radera