Translate

måndag 11 juni 2018

Färdigt är härligt!

Även om jag inte riktigt är där än. Stenväggen under pergolan fick en till Rhododendron (Japanska Azalea-Gruppen) 'Hachmann's Rosalind' och väggen färdigställdes. Jag tror det kommer att bli bra då solen inte når hit under den tidiga vårvintern och det kommer en lite lugnare eftermiddagssol under sommaren. Det halvskuggade läget bör även få mossan att trivas och spridas över stenväggen.
Azaleorna kommer att skapa en bra färgklick i toner av rött och rosa under kommande år och sluthöjden stannar på måttliga 80 cm.
 
Nu kvarstår frågan om vilket golv det blir? Jag är lite inne på fyrkantig gatsten, grus blir för svårt att hålla reda på och frostbeständigt klinker lite för stelt. Vi får se hur det blir och jag tror det blir nästa säsongs projekt att lägga ett golv här.

4 kommentarer:

 1. Riktigt snyggt! Grattis till ett lyckat projekt!

  SvaraRadera
 2. Wow, vilket projekt! Vet inte om jag håller med dig om att grus är jobbigare att sköta än plattor, förstås. Plattor och gatsten behöver ofta rensas mellan fogarna och skuras på våren. Det kan komma nåt fröogräs i grus också, men löv och skräp är lätt att räfsa bort, lättare än på stensättning. I alla fall jättesnyggt vilket som.
  Det verkar som du har en utmanande tomt.
  Allt gott
  /Anette

  SvaraRadera
 3. Jag lyfter på hatten och tar tacksamt emot tankarna kring markbeläggningen. Tomten var ursprungligen en enda stor gräsmatta så de mesta utmaningarna är nog självförvållade måste jag medge.

  SvaraRadera
 4. The blog are the best that is extremely useful to keep.
  I can share the ideas of the future as this is really what I was looking for,
  I am very comfortable and pleased to come here. Thank you very much!
  หนังออนไลน์

  SvaraRadera