Translate

fredag 4 maj 2018

Kobushi (拳)

Kobushi (拳) is a Japanese word for fist. It may also refer to Magnolia kobus, a species of Japanese magnolia also known as the Kobushi magnolia.

Eller en Japansk Magnolia som den tydligen benämns på Svenska. Magnolia Kobus om någon frågar mig, men oavsett namn så är det en växt jag verkligen uppskattar. Mitt exemplar är en härdig rackare från Arboretum Mustila i Finland. Den blommar nu för första gången.

4 kommentarer:

 1. Hej Daniel!
  Får nog skaffa en till Magnolia, min är liten som en buske, brukar bjuda på några blommor varje år, knopparna ser små ut, får se om det blir några i år.
  Ha en trevlig helg /Marika

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Marika,

   Knopparna är alltid lika spännande att observera. Med helgens värme går det otroligt fort. Lycka till om det blir ett köp.

   Radera
 2. Vi har bara en Magnolia och den lär inte blomma i år efter att den blev kraftigt beskuret av ett rådjur i vintras. Just nu är jag överlycklig för att den har överlevt:-)
  Trevlig helg!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Magnolior är som undulater, de behöver kamrater! En magnolia gör ingen glad. Bättra oddsen genom ytterligare inköp. För egen del blev det en Magnolia black tulip. Den blomningen väntar jag gärna på!

   Radera