Translate

söndag 4 mars 2018

Jahapp! Snart så....

Svårt uttråkad! Det måste vara dags snart, det känns när solen tittar fram att det är på gång och även fåglarna börjar sjunga på.
Jag lägger ännu en vecka utan trädgårdsfix till handlingarna. Det passar inte min personlighet, det erkänner jag!
Ett djupt lager av kallt fluff täcker allt, men förhoppningsvis inte så länge till jag. Jag får glädjas med pulkaåkare och skidentusiaster ett tag till och fortsätta slipa på idéer och redskap i väntan på värmen.

Jag såg ett par plusgrader gömma sig i väderprognosen en vecka framåt. Härligt!

10 kommentarer:

  1. Oj, en veckor utan trädgårdsfix! Nej, det går inte an. Hur klarar du dig? Har du inte ens vikt en liten papperskruka??? Du förstår väl att jag skojar lite :D Eftersom jag är odlare har sådderna varit igång ett tag här och det är dags för omplantering av tomater och annat. Fröbuntarna med växter som ska förgros i mars är stora och jag bävar alltid lite för hur jag ska hinna med. Gör inbördes prioriteringar i högarna ifall jag inte skulle gå iland med allt jag vill. Önskar mig ibland den där vintervilan som ni som inte odlar eller pysslar med fröer har, men tror nog att det skulle krypa alldeles galet mycket i kroppen. Det är roligt med växthus, men gör också att man kan hålla igång nästan hela året och vilan minskar.
    Hoppas solen tittar fram snart. Det lättar upp.
    Allt gott
    /Anette

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hej Anette
      Odlarna har ju en fördel i att få påta lite även under senvintern. Nu vill jag igång och känna våren riktigt, det är ju en sån härlig känsla!
      Hoppas att både du och hönsen får en fantastik vår.

      Radera
  2. Du är inte ensam, även här svår trädgårdsabstinens! Du kan vara glad att ditt täcke är "fluff", här har snön förisats. Måste ha dubbkängor när jag förflyttar mig på tomten!
    Nu ska jag kolla runt lite på din blogg som är ny för mig, hittade den via portalen TrädgårdsFägring!
    Önskar dig en trevlig påskhelg!/Laila

    SvaraRadera
  3. Nu har jag tittat och gillar det jag ser! Inget duddedutt, många fina buskar och träd, lyckat utnyttjande av slänt och sten och väldigt fint plank! Grattis!
    /Laila

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hej Laila
      Välkommen och tack för titten!

      Radera
  4. Hej,

    För att många har velat veta så finns nu en presentation vilka som håller i TrädgårdsFägring. Sedan finns det även många som vill kunna blogga på ett givet tema. Vi önskar att alla hjälper till med teman som vi kan välja ifrån. Har du förslag? Lämna isf en kommentar på TF /Kram

    SvaraRadera
  5. Våren är på gång, såg de första krokusarna visa färg igår. Men idag är det riktigt kallt.
    Ha det bra /Marika

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hej Marika
      Ja idag var det riktigt kallt på morgonen. Grillande dagstemperatur och kraftigt minus på nätterna är ju inte optimalt! Snart ska vi väl få in värmen?

      Radera
  6. Visst är vintern lång men man får hitta på andra saker och kanske förbereda för vår. Visserligen blir det lite bakslag men det går sakta framåt ser jag :)

    HA en fin påskhelg! Carina

    SvaraRadera
  7. Hej

    Och som jag förberett för våren!
    Trevlig påsk till dig med.

    SvaraRadera