Translate

söndag 31 december 2017

En sista trädgårdsdag för året

Då var den sista trampstenen på plats! Tungt, svettigt, men ordentligt. Jag gillar känslan av gedigenhet och att stenarna är permanenta på platsen, inget vickande när man kliver runt mellan trädgårdsrummen.
Fokus 2018 är marktäckare, ormbunkar, krypenar, Hasselört m.fl. Nu är det många skrymslen och vrår som behöver fyllas mellan alla dessa underbara stenar. Annars är ogräsen snabbt där för att ta över det jag öppnat upp.
 
 
Backen upp som efter att bilden togs har fått trampstenar hela vägen ner. Ormbunkar blir fokusväxt i backen då det blir mestadels skugga på platsen och valet av art börjar falla på plats. Det lutar åt Regnbågsbräken Athyrium niponicum 'Pictum' som är en gammal favorit och fördelen utöver utseendet är att växten tolererar och trivs i skuggiga fuktiga miljöer.
 
Från helikopterperspektivet 
 
Operation utfyllnad! Här hoppas jag att de omgärdande körsbärsträden kommer att släppa igenom tillräckligt med sol för att två olika krypenar ska trivas. Juniperus procumbens 'Nana' täcker en del och Himalaya-en Juniperus squamata 'Blue Carpet' en annan.                                                        
 
 
2018 blir ett bra trädgårdsår! 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar