Translate

söndag 23 juli 2017

Semester på hemmaplanSå efterlängtat med semester och vad skönt det var att tillbringa större delen av den på hemmaplan.  Vilken sommarledighet som avslutas med ytterligare en kanonkväll. Fantastiska sommarkvällar och ett behagligt trädgårdsklimat under ledigheten även om det som vanligt är kruttorrt i marken. Som det har vattnats senaste veckorna!
 
De sista solstrålarna sett från den högsta punkten
 Ett japanskt bergskörsbär ´Prunus sargentii´(vänster) och Prunus Serrulata 'Shogetsu'(mitten) samt en Magnolia Stellata (höger)
 
En inblick i lummigheten. Bakom Prydnadsgräs, Korstörne och en pärlrönn bl.a. trivs ormbunkarna. Trädgårdens grodor sitter i skuggan under stenarna och inväntar regnet. 

 

En liten japansk lönn  Acer palmatum "Beni shichihenge" trivs även den i det skuggiga partiet.
 
Ett annat skuggigt parti under ett tak av Körsbär, Hassel, Kornell och Smällspirea

Lummigt! En Acer Palmatum ´Atropurpureum´ lyser upp i med sina färgstarka årsskott bland det gröna.

Bredvid den nyligen planterade lönnen ´Osakazuki` har jag murat ett fågelbad. När det blir lite betong över från något projekt brukar jag trycka dit några stenar.
 
 
 


En inramad trädgård! Den blivande dammen har fått ett plank som avgränsning mot grannens tomt.

 
 
 

 
En Magnolia Kobus med en otroligt kraftig tillväxt! Tyvärr hann rådjuren dit och fejade på stammen, men skadan ser inte djup eller allvarlig ut som tur är. Nu är möjligheten täckt med en gammal gren.Det var ett litet axplock av nuläget och vad som hänt under ledigheten. Sammanfattningsvis har det blivit riktigt mycket kvalitetstid i trädgården. Som synes in under takkanten har det placerats ut holkar lite här och var på skuggiga platser. Försvinner diskret mot bakgrunden med sin svarta färg. 


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar