Translate

tisdag 11 juli 2017

Gammal kärlek rostar aldrig!

3:e gången gillt, nu gäller det!
Acer Palmatum 'ozakazuki'

Den japanska lönn som jag har haft svårast med. De senaste årens torra sommarhalvår med mycket vind och väldigt lite regn har varit en stor utmaning när det gäller att lyckas med japanska lönnar i allmänhet, 'ozakazukin' i synnerhet. Hopkrullade löv varenda gång utan att jorden känts torr i sol/halvskugga har lett till döden två gånger tidigare. Det här får  bli det sista försöket. Nu i ett lite skuggigare läge.

Jag håller tummarna👍

4 kommentarer:

 1. Önskar dig verkligen lycka till Daniel! Japanska lönnar är nog bland det vackraste ting man kan plantera i en trädgård. Jag har varit envis och jag vet inte längre hur många jag planterat under åren och de har alla gått samma öde tillmötes. Den enda som överlever och är utan skador är Acer palmatum, den grönbladiga. Den gulbladiga försökte jag med tre gånger men det gick inte. I våras tog jag bort min vackra `Seiryu´ som var nästan tre meter hög - sorgligt. Torkan är ett ständigt problem numera men jag har sett ett annat bekymmer med de japanska lönnarna. De fortsätter växa alldeles för länge på hösten och då klarar de inte invintringen, de får skador. När våren kommer finns lite energi kvar men så plötsligt dör en massa grenar.

  SvaraRadera
 2. Lycka till! Vi har haft tur med våra Lönnar (peppar, peppar) och bara förlorat två. En liten dog i vintras och den andra vi förlorade föll offer för rådjursfejning förra året. Vi har ju extremt torrt hos oss, men närheten till havet gör att höstarna är milda här och jag tror det är en fördel.
  Vackra plantor förtjänar en andra chans och kanske till och med en tredje:-)

  SvaraRadera
 3. Svårt! men det ska lyckas. Stora portioner vatten och täckning under etebleringen så får vi se. Torkan är extrem just nu och gräsmattan är gul över stora delar.

  SvaraRadera
 4. I liked the arrows for their help in organizing your notes.
  ก็อตซิลล่า 2015

  SvaraRadera