Translate

lördag 9 april 2016

Att slappa lite!

Det blev lite mer duk och täckbark uppe på kullen. Plantering av några tidigare evakuerade ormbunkar. Mycket utetid men inte så värst mycket trädgårderande.
Nu väntar jag på blad och grönska.
/D.
 
En Japansk snöbollsbuske Viburnum Plicatum omgiven av sten, rötter och täckbark.

Balkanbergtall, Pinus Mugo ´pumilio t.h tillsammans med diverse barrväxter omgivna av sten och täckbark. Nu är det att avvakta tillväxt.


 
Avgränsning mot allmänningen. Till sommaren ska ett rådjurssäkert plank vara rest. Det kommer att ge en rumskänsla hoppas jag och ett mer skyddat läge.
 
En Ädelcypress Chamaecyparis lawsoniana 'Ellwoodii' som gjort sitt som juldekoration. Vi får se hur den gör sig som trädgårdsdekoration!
 
 Lite sol verkar vara allt taklökarna behöver. Växer i lite grus och verkar trivas med det.
 
Magnolian  av någon flicksort, troligen en `Susan´
 
Ett Bergskörsbär ´Prunus sargentii´ tittar fram bland stenarna.

2 kommentarer:

 1. Ja nu får bladen gärna komma! Våra gamla, fula måbär är de första som grönskar varje år och de har små "musöron" nu. Busken är säkert 50-60 år gammal, risig och ful men just eftersom den grönskar så tidigt får den vara kvar. Annars är det inte mycket till grönska ännu, men knopparna börjar visa sig på många träd och buskar så hoppet lever om en snar grönska!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja Nora det vill inte riktigt explodera ute med nattemperaturen under nollan nu i flera nätter. Allt har laddat upp med stora knoppar som väntar på rätt läge.

   Plötsligt händer det!

   Radera