Translate

tisdag 21 maj 2019

Skördetider

Det har planerats, inhandlats, grävts och släpats. Och med värmen visar sig tavlan igen med nya former och färger. Det som bara var en förväntad framfantiserad bild växer nu fram och blir verklighet. Förutsättningarna från förra säsongen är förändrade med ny höjder och nivåer, ett nytt intryck och ibland som ett helt nytt rum. Nya samspel mellan färger, former och skugga, ljus. Ormbunkar rullar ut sig, träd och buskar skjuter ut ny tillväxt och det växer så det knakar över hela trädgården.



Översikt i soldiset


Barnkammaren med små framtidsprojekt i kruka. Acer Japonicum `Aconitifolium´ i bakgrunden och pergolan som väntar på att blåregnet Wisteria sinensis ska påbörja sin inklädnad


I skydd av körsbärsträden


Skuggor, sten, nyanser, magi

På ett av etagen ser etablering av Azaleor ut att ha lyckats. Nu som små färgklickar, i framtiden som sprakande böljande former.


Formklippt Taxus Baccata, Idegran bland sten. I bakgrunden en Acer Palmatum `Atropurpureum´ och Bambu



Acer P. `Dissectum´ som glädjande nog klarat etableringen.



Acer P. `Bloodgood´


På väg upp mot berget


Acer P. `Osakazuki`



Juniperus chinensis 'Old Gold' i liten kruka.



Ny för säsongen. Azalea `Hachmanns satomi´

Magnolia Stellata på gränsen mellan skugga och sol. Inte bra ur fotosynpunkt, men en illustration på variationen av ljus som uppstått när trädgården växt till sig och börjat få höjd.


Juniperus Procumbens `nana´ i kruka



2 kommentarer:

  1. Det är så intressant att följa din trädgård eftersom det är så många likheter med vår. Ibland känns det som att man bor i ett stenröse, men när växtligheten tar fart inser man att det är en gåva och inte en nackdel. Stenarna blir en så oerhörd fin kuliss till alla andra färger.
    Vi har också ganska många Acer palmatum som har planterats i slänter bland massa stenar. Hos oss trivs de utmärkt och blir större och finare för varje år som går:-)

    Ha en fin ny majvecka!

    SvaraRadera
  2. Tack för det, varje vecka just nu är en fin vecka. Regnet kom till slut och allt växer så det knakar.
    Du har helt rätt om sten i trädgården, jag skulle inte vilja ha det på något annat sätt. Acer P. är svår att få nog av och jag räknade till 10 stycken i trädgården, vissa uppstammade till trädform, andra låga dissectum och några i buskform.

    SvaraRadera