Translate

torsdag 15 september 2016

Ett luftigare intryck

Dags att tänka om!
 
En ung trädgård och en orutinerad trädgårdare har gett ett oorganiserat intryck. Tillväxten har varit bra, men nu börjar orutinen visa sig i dålig planering. Det som var så bra grupper har nu växt ihop och konkurrerar i stället för att samspela. Luftighet är det nya målet!
 
Vem kan tämja en Rönnspirea? Ingen om förutsättningarna för växten är goda. I stället blir det att gräva bort och plocka rotbitar. På platsen har jag i istället planterat ett till Japanskt körsbär, Prunus Serrulata 'Shogetsu'. Idegranen och Magnolian får lite mer andrum och två körsbär och en Rönnsumak ska bilda ett tak i framtiden. Det skapar välbehövlig skugga .
En stor Tuvtåtel har också fått flytta på sig. Bergstallen och ormbunkarna tackar för det.
Det som gallrats ut har fått flytta upp på berget.

Nya miljöer, nya möjligheter!
Prunus Serrulata 'Shogetsu'
 
Flyttade växter fyller ut uppe på berget 
 
En stickling av Fläder Sambucus Nigra fick följa med en stor tuvtåtel som delades och planterades på kullen.

2 kommentarer:

 1. Det syns att du växer med uppgiften. Känslan har du. Alla har vi varit nybörjare, gjort våra misstag och varit så begåvade att vi lärt oss av misstagen :-).
  Ser jättefint ut.
  Rönnspireans invasiva växtsätt har en fördel: Den trivs utmärkt i en stor kruka som du kan placera på något ställe där det ser lite ödsligt ut och där det är svårt att få något annat att trivas eller omöjligt att plantera något. Min har stått i 10 år i samma kruka utan att jag har bytt jord en endaste gång. jag ger lite näringsvatten vid bevattning. Krkan kan stå ute året om hos mig i zon 3.
  Ha't! /Anja

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack Anja för tippset! Ja man måste verkligen tänka om ibland...

   Radera