Translate

söndag 27 mars 2016

Håll i hatten!

Det blåser ordentligt ute. Ingen ursäkt att hålla sig inne. Det finns planer på att fortsätta gräva ut dammen. Därmed fick tyvärr flytta den stora kryp-enenen jag redan flyttat förra sommaren.
 
 
 
Det är smidigt när man kan återanvända gammalt material. Av ett gammalt altanräcke fick det bli en ordentlig låda till enen. Lådan är invändigt klädd med markduk och enen står i en blandning av barkmull, grov sand och lergranulat. Nu får den stå till sig och jag håller tummarna att den klarar sig.
 
 
 
 
 När väl spaden var i marken så fortsatte grävandet på dammen. Förhoppningsvis hittar jag tillräckligt djup för att så småningom kunna ha fisk i dammen året runt. I nuläget är djupet ca 120 cm. Två betongfundament står tyvärr mitt i dammen, vilket får ses som lite tarvligt av någon tidigare ägare. Alla vet väl att platsen är perfekt för en damm :-)

Jämför storleken på de gjutna betongfundamenten med den biffiga skottkärran så förstår ni storleken och vikten. Ut ska de på något sätt!
 
 

10 kommentarer:

 1. Fortsätt gräv du, idag blåser mindre. Jag håller mig inne och smider planer med näsduk i hand :(

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hoppas du är kry inom kort. Nu är det bra temperatur ute för grävprojekt.

   Radera
 2. Visst är det härligt när man kan skrida till grävsysslor så här dags på året. En sådan säsong hinner man mycket. Antagligen flyttar grodorna i din damm redan på försommaren - för att jag antar att den har varit klar då i ett par veckor :-)?
  Ha det gott!
  /Anja

  SvaraRadera
  Svar
  1. Visst får man mycket gjort! Jag ser fram emot att få fylla dammen och se vad som vill flytta in. Dock så är dammen ett riktigt terapiprojekt som jag inte har något färdigdatum på. Vi får se! kanske till hösten?

   Radera
 3. Wow - vilken läcker En!! Jag har haft funderingar på att skaffa en kryp-en och när jag ser dina bilder blir jag ännu mer övertygad om att vi behöver just en sån:-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Nora! Visst har den kvalitet! Just därför har jag bemödat mig med att se till att den överlevt flytt från framsidan där den inte kunde stå kvar. Det är ju så att en kryp-en är för långsiktige. Släktet får en härlig karaktär med åren och har en långsam tillväxt så jag tycker att man bör investera i ett större exemplar på plantskolan för att få effekt(om man nu har bråttom. Det här exemplaret har fått stå till sig sedan 60/70-talet.

   Radera
  2. Tack för tipset! Tålamod har jag visserligen, men man behöver ju inte köpa de minsta exemplaren kanske:-)

   Radera
  3. Tack för tipset! Tålamod har jag visserligen, men man behöver ju inte köpa de minsta exemplaren kanske:-)

   Radera
 4. Jag tycker det låter sunt att det är ett långsiktigt projekt med att gräva dammen...Men jag håller med om att det är ett perfekt ställe att ha en damm :) Vet du vad betongfundamenten är för något? Eller är det bara nån som dumpat dem där?

  Tack för din kommentar på min blogg :)
  Jag tycker du ska lägga till Friendconnect på din sida så man kan lägga sig som följare på blogger för jag vet att det är många som inte använder Googles + följare!

  Ha det gott!

  //Veronica

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Veronica

   Jag skickar frågan om FriendConnect till min It-avdelning :-) hoppas jag lyckades!

   Ang. Betongfundamenten så är vikten motsvarande en mindre bil och dessutom borrade och armerade i urberget. Det har suttit en kraftig trästolpe i varje fundament så möjligen har det stått en grind eller kanske en gunga någon gång i tiden.

   Radera