Translate

onsdag 25 november 2015

Vilken säsong! Glädjen ligger i arbetet

 
Det blev ett händelserikt år! Det har släpats, planterats, svettats, planerats och även bara slappats i trädgården. Vilken glädje det är att få skapa miljöer som man själv trivs i och jag hoppas att det slutligen blir en plats att minnas för kommande generationer och ägare. Mycket i år har handlat om avslut och inramningar för att få ett mer färdigt uttryck.

Baksidan fick en altan som inramning med en trappa som binder samman nivåerna.


En Carmencitarönn fick en central plats i hörnan.


Kantsten i granit markerar gräns mot gräsmattan.


Jag byggde form och gjöt en trappa i betong.

 
Innan
 
Efter
 


Att ha en egen damm har länge varit en dröm. Ett skönt projekt som får ta den tid det tar.
I mitten hittade jag en gammal gjuten plint som legat gömd under gräset. På något sätt ska den bort.


 
Att flytta växter har varit genomgående för säsongen. Ny idéer skapar ändrade förutsättningar och då är det bara att plocka upp spaden och sätta igång.
 
Den gamla Krypenen behövde flyttas från fram till baksidan. Den ser ut att ha klarat flytten och bor nu vid den blivande dammen på baksidan.
 
  Förändring över tid! Tack för att man sparar gamla bilder. Den första bilden är från upprensning våren 2011. Då sparade jag syrenbuskarna intill berget! Där har jag planterat en Skenkamelia idag.

 
Sommar 2015
 
 Vår 2011
 
Sommar 2015
 
Med det kan jag konstatera att mycket blivit gjort, men att det kvarstår massor med tid för trädgårdsprojekt. Det går ju inte att bli klar tack och lov. Nu får det bli vinteride och planera fram till våren. Kanske kan det nuvarande mildvädret bjuda på något sista infall, men jag känner mig nöjd.
 
Tack för titten och den här säsongen!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar