Translate

måndag 13 april 2015

Förhoppningen stiger..

 
 
Den utlovade värmen uteblev till viss del i helgen med regn och en envis blåst i stället. När värmen väl kommer på riktigt brukar det ju explodera ute. I år sätter jag lite extra förhoppning till dessa träd och buskar. Samtliga är relativt nyetablerade och kommer skapa tak och karaktär i den unga trädgården.
 
Japansk skenkamelia `Stewartia pseudocamellia Eng. Japanese stewartia


Som ovan i annan vinkel
Glanskörsbär "Prunus serrula" Eng Tibetan cherry


Glanskörsbär "Prunus serrula"
 
 


Pärlrönn "Sorbus koehneana"  Eng. White-fruited Chinese Rowan

Koreagran `Abies koreana` Tror jag! Skamfilat omärkt ex. som köptes i fyndhörnan.
Har klarat sig bra så vi får se vad det blir.


Magnolia ‘Susan’

2 kommentarer:

 1. Din tomt påminner om vår - sten, sten och så ännu lite mera sten:-) Vi har också planterat en hel del nya träd och buskar och det är spännande att följa dem.
  En Pärlrönn har vi också, jag gillar den skarpt. Och en Skenkamelia står på önskelistan, måste bara hitta en plats för den först:-)
  Önskar dig en fin vårvecka! / Nora

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Nora,

   Från början var det bara en sluttande skogsslänt. Nästan allt var gräsmatta med syrénbuskar lite här och var. Stenen har jag släpat till tomten för att få variation i miljöerna och lite rumskänsla. Pärlrönnen är riktigt fin med ett härligt bladverk och sina vita bär. Tyvärr har jag flyttat den två gånger vilket påverkat bärmängden, men nu har den hittat rätt hoppas jag. Skemkamelian är ett dyrköpt byte som jag bara var tvungen att ha till slut. Barken och bladen samt stilen på grenverket gör det till en riktig favorit!

   Tack detsamma Nora.

   Radera