Translate

måndag 2 mars 2015

Äntligen! en helg i trädgården

Skönt att få gå runt och plocka och småstäda lite. Väl medveten om att det är lite tidigt kunde jag inte låta bli att plocka bort löv, klippa ner gräs och även vissa buskar. Har lagt ut täckbark under rönnen där jag tidigare skalade bort grässvålen. Det kommer att bli en skön plats att sitta på! 
Jag passade även på att lägga ny jord på ett par flyttade gräs. Jättetåtel Molinia ssp. arundinacea "Karl Foerster "
 
 


Japanskt bergskörsbär (Prunus sargentii) Eng. Sargent's Cherry, North Japanese hill cherry. Jag har nu flyttat två gräs som blivit väl stora och konkurrerade om platsen. Kanske trädet kan skjuta fart nu? Det kommer alltid nya skott på våren, men nästan ingen tillväxt efter fyra år.


Rönnspirea, Magnolia och en Rönnsumak i förgrunden


Den lilla Japanska Skenkamelian som om några år förhoppningsvis skänker skugga över mossa och stenar.

 


En av flera Magnolior som planterades förra säsongen.

6 kommentarer:

 1. Lyckliga du! Har du inte snö kvar någonstans?Jag hoppas på att tid och sol ska sammanfalla i helgen så jag också får jord under naglarna. Eller snarare lera...:)

  SvaraRadera
 2. Hej Tant!

  Idag regnar det och det har legat på stadiga plusgrader ett tag nu i Segeltorp så den sista snön är nu borta. Tjohoo! Nu är jag utomhus tills det fryser på igen i nov/dec och jag har en kort men härlig inköpslista för våren. Det har varit en lång vinter känns det som, men nu är ljuset tillbaka.

  SvaraRadera
 3. Visst är det underbart när man börjar skönja våren. Jag gillar verkligen ditt val av växter, i början av mitt trädgårdsliv kunde jag inte förlika mig med annat än blommor - vilket misstag med alla dessa blommande perenner som förfulade trädgården efter blomningen. Mycket arbete har det varit att ta bort och ersätta med något mera bestående men allt är tyvärr inte åtgärdat ännu - det tar tid att göra om ...och idag snöar det igen!

  SvaraRadera
 4. Håll ut Gunilla, snart kommer den första riktiga vårvärmen. Jag tycker det känns bra att ha mycket av rensning och plock gjort så tidigt som möjligt.
  I min första radhusträdgård som jag skapade (där intresset drog igång) fanns det inledningsvis väldigt mycket osammanhängande kompositioner av blommor som jag ärvt från min mor. Jag försöker nu skapa en miljö som långsiktigt är intressant under årets samtliga årstider och inte under en kort sommarblomning.
  Idag känns inte purpurklätt eller Rudbeckia speciellt spännande, men jag har faktiskt några olika vivor och liljor som jag inte klarar att göra mig av med. Annars är det träd och buskar och ormbunkar som bygger mitt landskap.

  SvaraRadera
 5. Så flitig du är! Ska bli kul att se magnoliorna i blom så småningom.
  Allt gott
  Anette

  SvaraRadera
 6. Hej Anette,

  Abstinensen är svår efter vintern!
  Jag hoppas på gynnsamt vårväder för mina fyra Magnolior. Tre av dem ser ut att kunna blomma i vår.

  SvaraRadera