Translate

lördag 30 juli 2016

Inte helt förtjust!

Jag och traktens alla rådjur har lite olika syn på hur trädgården ska användas på bästa sätt. Det finns enligt min mening ingen nytta med rådjur i tätbebyggda bostadsområden och det enda det leder till är spridning av fästingar och förstörelse av trädgårdar.

Besvikelsen är stor när man byggt upp ett Glanskörsbär till rätt form under en 3-4 års period. Nu ryker den uppbyggnaden.

måndag 25 juli 2016

I skuggan

Bästa stunden är med en kopp kaffe i skuggan nu på morgonkvisten, innan det blir så vansinnigt varmt.

lördag 23 juli 2016

Torrt var det här!

Det vore prima om det skulle komma ett ordentligt regn snart. I övrigt är det fest i trädgården, allt verkar trivas och lummigheten är fantastisk.

Vi trivs, jag och min trädgård.

söndag 3 juli 2016

Ett kantigt projekt!

Äntligen skiljs området med täckbark åt från gräsmattan. Det blir dessutom bra när sten och mossa går ihop med partierna på båda sidor. Det ska förhoppningsvis bli som en mossig stenbro i skuggan av Glanskörsbäret.
 
Först har jag grävt ur en ränna/dike 30X30 cm och slagit ned armering rakt ner i botten av gropen så att ca 10 cm sticker upp från gropens botten. Därefter läggs krossgrus i botten ca 5 cm för dränering och sedan längre armeringsjärn vågrätt i gropens riktning. Rännan fylls sedan med betong och sedan återstår bara dekorationen. Lämpliga stenar trycks sedan ner i betongen innan den börjar brinna/stelna.
När allt har satt sig och härdat så ska betongen hållas fuktig för att undvika sprickor. En snabbdusch med slangen morgon och kväll räcker gott.